ClickCease

Műszeres csőtörés bemérés bontás nélkül, garanciával

Árajánlat telefonon, azonnal!

Forog a vízóra, magas a víz számla, ázik a fal?

A bontás nélküli csőtörés beméréshez minden szükséges mérő eszközzel rendelkezünk.
( Jelzőgázos, és akusztikus/korrelátoros mérő műszerek, különböző szerkezet nedvességmérő műszerek, endoszkóp kamerák, csőkamerák, fal szkenner, stb. ) 

Műszereinkkel meg tudjuk határozni a hiba pontos helyét beltéren, és kültéren egyaránt. 

A hibahely ismeretében a lehető legkisebb bontással elvégezhető a javítás.

Az alkalmazott mérő eszközök száma nem befolyásolja az árajánlatban megadott vállalási árat, minden esetben a sikeres bemérés jelenti a munka végét. A mérésről számla és jegyzőkönyv készül, a biztosítási ügyintézéshez megfelelő formátumban. A kamerákkal elvégzett mérésekhez igény szerint fotó-videó dokumentációt is mellékelünk.

Több információ a mérésről

Egy családi ház, vagy lakás bemérésének menete sokban függ a megbízótól begyűjtött információktól, de általában az alábbi sorrendben történnek a mérések:

A használati vízrendszer ( nyomás alatti hideg-meleg ivóvíz csövek )  rugalmas elemeinek ( tágulási tartály, bojler, stb. ) kizárása után tömörségi vizsgálattal állapítjuk meg, hogy van-e csőtörés ezen a hálózaton. Ha van, akkor a szivárgás mértékének megfelelő mérőeszközzel meghatározzuk a csőtörés helyét.

Ha a használati vízrendszer tömör, akkor szerkezet nedvességmérő műszerekkel átvizsgáljuk a falakat, nedvesség foltot, gócpontot keresve.

Ha találunk gyanús területet, akkor az ott lévő szerelvények ( kád, zuhanytálca, sarokszelep, wc csésze, beépített wc tartály, stb. ) alapos vizsgálatával folytatódik a mérés. Ekkor jellemzően endoszkóp kamerát, és csőkamerát használunk a hiba feltárására.

Amennyiben így sem jutunk eredményre, akkor a szennyvíz elvezető csövek kamerás vizsgálata következik. Ezzel a vizsgálattal csak a szabad szemmel is jól látható hibákat ( törés, nagyobb repedés, tömítés begyűrődés, gyökér benövés, stb. ) tudjuk felderíteni. 

Ha ez sem hoz eredményt, akkor az elvégzett mérések adataiból próbálunk következtetni a hiba okára, és helyére. Sajnos előfordul, hogy a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudunk egy határozott hiba pontra mutatni. 

A jelenleg elterjedten használt technológiák egy része kifejezetten akadályozza a pontos csőtörés bemérést. Például a padlófűtés miatt párazáró fólia alatt futó, 30 centiméter mélyre fektetett, védőcsőben vezetett vízcsövön lévő kismértékű szivárgásra nem létezik megbízható mérés technológia.